Διάλεξα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, θίγοντας ένα θέμα με το οποίο σκοπεύω να ασχοληθώ ενεργά σε περίπτωση που εκλεγώ. Είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαι από την εφηβεία μου- όπως αποδεικνύει και η σχετική παρέμβασή μου στην βουλή των εφήβων- και θεωρώ ότι η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει -και μπορεί- να συμβάλει στην αντιμετώπισή του, ενισχύοντας τους φορείς ενημέρωσης και τις δομές απεξάρτησης και επανένταξης.

Αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές με την παράταξη του Ανοιχτού Δήμου – Ενεργοί Πολίτες, παρ’ όλο που ήμουν και είμαι πάντα ανένταχτος πολιτικά.

Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι σαν εμένα, που ξεπερνούν την κοινωνική αδράνεια και δηλώνουν συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιθυμούν ένα δήμαρχο για το δήμο Καλαμάτας, που να είναι μια ήρεμη δύναμη, να έχει την κατάλληλη εμπειρία, την δημοκρατική πολιτική σκέψη, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την εργατικότητα, τις νέες ιδέες και το ουσιαστικό νόημα.

Είμαι ο Παναγιώτης Σκαφιδάς. Ζω και εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια στην Αλαγονία.

Του Γιώργου Γιαννόπουλου*

Διατυπώνεται , με τρόπο άκομψο είναι η αλήθεια, τις τελευταίες μέρες ο φόβος μήπως ο δήμος Καλαμάτας καταστεί -ελέω απλής αναλογικής- έρμαιο τυχοδιωκτών που στοχεύουν σε οφφίκια, και είναι διατεθειμένοι να εκβιάσουν γι' αυτό.

της Τίνας Κουτσουμπού*

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που ο καθένας μας θα απευχόταν στον εαυτό του.

του Μανώλη Μάκαρη

Η δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα πρωτεύον αγαθό που θα πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε πολίτη σε κάθε οργανωμένη κοινωνία.

Της Γεωργίας Λιαράκου*

Δεν χωρά αμφιβολία πως στην δημοτική αγορά της Καλαμάτας όπως εκτείνεται από την οδό Νέδοντος μέχρι την συμβολή της με την οδό Σπάρτης, χτυπά η καρδιά του εμπορίου των ντόπιων παραγωγών της γύρω περιοχής της πόλης μας.

Της Τίνας Κουτσουμπού*

Ήταν ένα συνηθισμένο πρωινό Κυριακής. Η πόλη μισοκοιμόταν ακόμη μουσκεμένη από τις τελευταίες νεροποντές και η κίνηση ήταν λιγοστή. Με προσυμφωνημένη την ώρα εκκίνησης, τα άτομα που θα συμμετείχαν, μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες», ξεκινήσαμε ένα οδοιπορικό στον πολύπαθο Ταΰγετο.