Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την μεγάλη σας συμμετοχή και παρουσία .
Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Έμειναν μόλις 20 μέρες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν από κάθε πολίτη της Καλαμάτας για να πάρει τις σωστές αποφάσεις τις κρίσιμες αποφάσεις για την περιοχή του αλλά και την ίδια του την ζωή.

“Αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές με την παράταξη του Ανοιχτού Δήμου, παρ’ όλο που ήμουν και είμαι από πάντα ανένταχτος πολιτικά.

Ευχαριστώντας τον κ. Μάκαρη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου με την αποδοχή της υποψηφιότητάς μου, θα ήθελα να σταθώ λίγο στους λόγους που με παρακίνησαν να ασχοληθώ με τα κοινά.

Μια πόλη φιλική στον άνθρωπο, μια πόλη που σέβεται και αγαπά το περιβάλλον, μια πόλη πρότυπο κινητικότητας, είναι σήμερα το ζητούμενο για την Καλαμάτα.

Αποδέχθηκα την πρόταση του επικεφαλή του Ανοιχτού Δήμου Ενεργοί Πολίτες κ. Μανώλη Μάκαρη, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο για τις Δημοτικές εκλογές του Δήμου Καλαμάτας.

Αφορμή για να γράψουμε αυτό το άρθρο μας έδωσε μια είδηση. Ένας απαράβατος όρος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των δημοτικών συνδυασμών που είναι ο εξής: Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%), τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των υποψηφίων συμβούλων τού οικείου συνδυασμού. Ποσοστό που είχε προτείνει λίγο διαφορετικά και η Γενική Γραμματεία Ισότητας. Και το βρήκαμε πολύ θετικό και ενθαρρυντικό για να ενισχύσουμε την δική μας επιχειρηματολογία σχετικά με την συμμετοχή των γυναικών στην αυτοδιοίκηση.

Με αυτά τα δεδομένα, τι περιμένεις; να γυρίσω πίσω; Η ερώτηση έρχεται από τους νέους του τόπου μας που μεταναστεύουν με μια βαλίτσα όνειρα και πτυχία να κτίσουν το μέλλον τους αλλού. Χωρίς να υπόσχονται και την επιστροφή τους στη μαμά πατρίδα. Αυτή η ερώτηση γίνεται αφορμή να διατυπώσω κάποιες θέσεις. Γιατί αρνούμαι πλέον να βλέπω την φυγή των νέων σκεπτόμενη τους τρόπους να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά υλική και άυλη αποτελεί την ταυτότητά μας και διαμορφώνει την καθημερινότητά μας. Βρίσκεται στην τέχνη, τις ιστορίες του τόπου μας, στα μνημεία, τα μουσεία, τα βιβλία, στην γαστρονομία, την συμπεριφορά και την παιδεία μας.

Η εκπαίδευση αποτελεί σημαντική λειτουργία της κοινωνίας με βασικό κύτταρο του εκπαιδευτικού συστήματος το σχολείο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το στενό και ευρύτερο περιβάλλον του και αποτελεί οργανικό μέρος της κοινότητας στην οποία ανήκει. Η λειτουργία του σχολείου αποτελεί μια ολότητα με επιμέρους πτυχές που συνδέονται με το ευρύτερο σύστημα της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργεί, γι’ αυτό και αποτελεί ένα ανοιχτό κοινωνικό σύστημα. 

Του Νίκου Χριστόπουλου*


Η απόφαση της δημοτικής αρχής, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κ. Ε. ΦΑΡΙΣ, να ορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Χορού, τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, έρχεται σε αντίθεση με όσα ο Δήμαρχος κ. Νίκας έχει δηλώσει το προηγούμενο διάστημα.