ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4703/2020 «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις»

Το δικαίωμα στην διαδήλωση και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι κατοχυρώνονται από το άρθρο 11 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι «οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα». Αυτό το δικαίωμα αποτελεί αναμφισβήτητα ένα εκ των βασικότερων θεμελίων του δημοκρατικού πολιτεύματος.

H δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» επισκέφτηκε για πολλοστή φορά τον χώρο προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στην Μαραθόλακκα Ταϋγέτου που αποτελεί εδώ και καιρό μια τοξική βόμβα με πολλαπλές  περιβαλλοντικές συνέπειες όπως έχουμε πολλάκις επισημάνει (ρύπανση του ποταμού Νέδοντα με τοξικά στραγγίδια σύμφωνα με τις χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, ρύπανση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα όπως φάνηκε από την νιτρορύπανση της γεώτρησης των Μενινών).

Ο Μανώλης Μάκαρης και μέλη της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες" επισκέφτηκαν τον κατάστημα της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας.

Ο Μανώλης Μάκαρης και μέλη της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» επισκέφτηκαν σήμερα -εορτή του προστάτη των οδηγών Αγίου Χριστόφορου-  το αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας συζητώντας με τους αντίστοιχους προέδρους Θανάση Πατικόπουλο και  Ιωάννη Κάντζα και τους εργαζομένους.

Ο Μανώλης Μάκαρης και μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» συναντήθηκαν με τον Δασάρχη Καλαμάτας Σπύρο Κατσίποδα και τον Διευθυντή Δασών Μεσσηνίας Γεώργιο Σωτηρόπουλο.

Ο Μανώλης Μάκαρης και υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» επισκέφθηκαν το ΤΕΙ Πελοποννήσου, τα εργαστήρια και την βιβλιοθήκη του και είχαν εκτενή συζήτηση με τον πρύτανη κ. Ιωάννη Καπόλο, τον αντιπρύτανη Δημήτρη Πετρόπουλο και τον καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Γιώργο Ζακυνθινό καθώς και εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων.

Στην αίθουσα Χρ. Μαλαπάνης του παλαιού δημαρχείου Καλαμάτας, ο Μανώλης Μάκαρης ανακοίνωσε έξι νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

 του Γιάννη Θεοφιλόπουλου *

Η “Διαλογή στην Πηγή” είναι ο διαχωρισμός διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων στο σημείο της παραγωγής τους με σκοπό τη ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωσή τους.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την σημαντική σας παρουσία απόψε στην 2η θεματική παρουσίαση του προγράμματός μας.

Η πρώτη -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένη παρουσίαση  αφορούσε τον σημαντικό τομέα του πολιτισμού.  Και ξεκινήσαμε με τον πολιτισμό γιατί υπό μια ευρεία έννοια ο πολιτισμός θα πρέπει να βρίσκεται σε όλους τους τομείς δράσης του Δήμου. Απόψε θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας σε δύο άλλα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από τον Χρήστο Αναστασόπουλο, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο

Η παρουσίαση από την παράταξή μας ενός σύγχρονου μοντέλου για τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας, καλύπτει ένα σύνηθες κενό στα πλαίσια δήλωσης προθέσεων των υποψηφίων δημάρχων. Παρά το γεγονός της σπουδαιότητας που έχει ως ζήτημα, δεν τυγχάνει συνήθως, έστω και προσχηματικής, αναφοράς. Ως εκ τούτου, οι όποιες αναφορές σε αυτό εξαντλούνται σε φράσεις ή λέξεις – συνθήματα, κενά περιεχομένου που λέγονται ή γράφονται για καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς.