Η δημοτική μας παράταξη προχωρά δυναμικά στην στελέχωση του ψηφοδελτίου της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η παράταξη Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες, αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση τριών εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της, όπως δηλώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 27/2/2019 επισημαίνει τα εξής:

Ο Ανοιχτός Δήμος με την συνέλευση της 3ης Σεπτέμβρη επικύρωσε έμπρακτα και δημόσια τις ιδρυτικέςτου αρχές και τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο χαρακτήρα της παράταξης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας κ. Μανώλης Μάκαρης με μέλη του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» το πρωί της  Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019,  θα επισκεφθεί τα χωριά:

Επίσκεψη στα χωριά της Αλαγονίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» .


Η εντελώς άστοχη απόφαση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να ορίσει εισιτήριο 10 ευρώ στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού οδηγεί σε αποκλεισμούς και σε αντιδράσεις εκ μέρους των συμπολιτών μας.

Η παράταξή μας «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» θεωρεί ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας, χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Πάντα υποστηρίζαμε πρακτικές περιβαλλοντικά ορθής και οικονομικά αποδοτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, με πολλαπλό όφελος για την τοπική κοινωνία και τον κάθε κάτοικο της Καλαμάτας. Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων και δράσεων.

 Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Δυστυχώς όμως τα άτομα με αναπηρία υφίστανται καθημερινά παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και στέρηση ίσων ευκαιριών και πρόσβασης στην πόλη, στην εκπαίδευση, στην απασχόληση, στις νέες τεχνολογίες, στην υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες.