Μετά την κρίση της πανδημίας και εν μέσω της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης οι πόλεις θα πρέπει να εφαρμόσουν  βιώσιμες πολιτικές και καινοτόμες δράσεις.  Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την  πρόταση για μερική πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου τις βραδινές ώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόταση για δοκιμαστική μερική πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου τις βραδινές ώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Μετά την κρίση της πανδημίας και εν μέσω της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης οι πόλεις θα πρέπει να εφαρμόσουν  βιώσιμες πολιτικές και καινοτόμες δράσεις.  Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την  πρόταση για μερική πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου τις βραδινές ώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση εφαρμόζεται επιτυχώς σε αρκετές παραλιακές πόλεις της χώρας. Ιδιαίτερα για την περίοδο που διανύουμε το προσδοκώμενο όφελος για την πόλη μεγιστοποιείται για τους ακόλουθους λόγους:

  • Δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων  με την τήρηση των προϋποθέσεων της πολιτείας
  • Απελευθέρωση περισσότερου δημόσιου χώρου προς τους πεζούς
  • Αποφυγή ατυχημάτων που οφείλονται στην συνύπαρξη της κυκλοφορίας των τροχοφόρων με την κίνηση των πεζών
  • Δυνατότητα προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού και τόνωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο

  Απαραίτητη βεβαίως είναι και η σύμφωνη γνώμη του συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και της Τροχαίας Καλαμάτας. Επειδή μάλιστα δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για τον Δήμο καλούμε τη δημοτική αρχή και την επιτροπή ποιότητας ζωής να εξετάσουν άμεσα την συγκεκριμένη πρόταση.

 

Μανώλης Μάκαρης