Ως δημοτική παράταξη ήδη από το 2014 είχαμε επισημάνει το σοβαρό περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος Καλαμάτας και είχαμε προτείνει μια σειρά από μέτρα που θα στόχευαν στην μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων , την διαλογή στην πηγή, την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και την ανακύκλωση. 

  Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αρκούν τα ψηφίσματα συμπαράστασης. Είναι επιτακτική η έμπρακτη στήριξη από τον Δήμο.  Στο πλαίσιο  αυτό  προτείναμε  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  τα ακόλουθα:

Μετά την κρίση της πανδημίας και εν μέσω της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης οι πόλεις θα πρέπει να εφαρμόσουν  βιώσιμες πολιτικές και καινοτόμες δράσεις.  Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την  πρόταση για μερική πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου τις βραδινές ώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

   Εν μέσω πανδημίας κατατέθηκε και ψηφίζεται  το νομοσχέδιο "Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις" το οποίο:

Η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικό νερό είναι μια από τις βασικές υποχρεώσεις του Δήμου Καλαμάτας προς τους πολίτες.
Δυστυχώς οι παρατεταμένες διακοπές υδροδότησης λόγω προγραμματισμένων επισκευών αλλά και απρόβλεπτων βλαβών δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και κλόνισαν την εμπιστοσύνη του καλαματιανού λαού σε σχέση με την ικανότητα του Δήμου να του παρέχει αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα.

Η δημοτική μας παράταξη προχωρά δυναμικά στην στελέχωση του ψηφοδελτίου της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η παράταξη Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες, αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση τριών εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της, όπως δηλώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 27/2/2019 επισημαίνει τα εξής:

Ο Ανοιχτός Δήμος με την συνέλευση της 3ης Σεπτέμβρη επικύρωσε έμπρακτα και δημόσια τις ιδρυτικέςτου αρχές και τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο χαρακτήρα της παράταξης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας κ. Μανώλης Μάκαρης με μέλη του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» το πρωί της  Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019,  θα επισκεφθεί τα χωριά: