Ο Μανώλης Μάκαρης και μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» συναντήθηκαν με τον Δασάρχη Καλαμάτας Σπύρο Κατσίποδα και τον Διευθυντή Δασών Μεσσηνίας Γεώργιο Σωτηρόπουλο.

Κατά την συζήτηση τέθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
1.Ο Ταΰγετος αποτελεί ένα σημαντικό φυσικό κεφάλαιο που έχει πληγεί πολλαπλώς από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, κατολισθήσεις) και χρειάζεται να προστατευθεί.
2. Να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Να συνδράμει ο δήμος στην συντήρηση των δασικών δρόμων. Να δημιουργηθεί δίκτυο μονοπατιών που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του περιηγητικού τουρισμού.

3. Να απορρυπανθεί πλήρως η Μαραθόλακκα που πέρα από την περιβαλλοντική ζημιά μπορεί να αποτελέσει εστία ανάφλεξης δασικής πυρκαγιάς
4.Να δημιουργηθεί -με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE- υπερτοπικό πάρκο αναψυχής στο Νέδοντα με απομάκρυνση των οχλουσών δραστηριοτήτων (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και αμαξοστάσιο του Δήμου). Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι να γίνει οριοθέτηση της κοίτης του Νέδοντα.
5. Να ενισχυθεί η καλλιέργεια αρωματικών φυτών και να προστατευτεί το περίφημο τσάι του Ταϋγέτου
6. Το ξυλοπριστήριο στην Αρτεμισία μετά από την επικείμενη αποκατάστασή του να αξιοποιηθεί ως κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης – βοτανικό μουσείο. Παράλληλα να διερευνηθεί η πιθανότητα εγκατάστασης εκεί της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου.
7. Να αξιοποιηθεί το τουριστικό Ταϋγέτου με την βοήθεια κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ.