Γεννήθηκα στην Καλαμάτα στις 24 Μαρτίου 1984, όπου μεγάλωσα και ζω. Έλκω την καταγωγή μου από τη Μεσσηνιακή Μάνη, τη Σίφνο, την Ανδρίτσαινα και τον Καρδαμά Ηλείας, απ’ όπου κατάγονταν οι παππούδες μου και οι γιαγιάδες μου από τη μεριά της μητέρας και του πατέρα μου αντίστοιχα. Είμαι απόφοιτος του τομέα Γεωπονίας του σημερινού 1ου ΕΠΑΛ (αρχικά 1ο ΤΕΛ, μετέπειτα 1ο ΤΕΕ) Καλαμάτας, στην ειδικότητα Φυτικής Παραγωγής.

Ο παππούς μου, ο γιατρός Φώτης Τσαγκάρης, θείος της μητέρας μου, διετέλεσε δήμαρχος Καλαμάτας (διορισμένος) από το Μάιο του 1943 έως και τις 14/2/1944, οπότε και παραιτήθηκε.
Από το 1998 (όταν και πήγα στην Α΄ Λυκείου), ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το άθλημα της Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον), το οποίο τότε ξεκινούσε επίσημα στην Καλαμάτα μέσα από το σωματείο Γυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο ΑΘΛΟΣ», στον οποίο μέχρι σήμερα είμαι εγγεγραμμένος ως αθλητής.
Το φθινόπωρο του 2005, παρακολούθησα τη σχολή προπονητών που διοργάνωσε η ΓΓΑ σε συνεργασία με την ΕΟΦΣΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης) και έγινα κι επίσημα προπονητής. Το δε 2011, παρακολούθησα και τη σχολή διαιτησίας που διοργάνωσε η ΕΟΦΣΑ, παραμένοντας ωστόσο πιστός στο κομμάτι της προπονητικής. Από το 2008, ασχολούμαι συστηματικά με τη φωτογραφία και από το 2017 με το θέατρο σκιών που αγαπώ από μικρός, με δάσκαλο το σπουδαίο Θανάση Σπυρόπουλο, που με τη βοήθειά του προσπαθώ να τελειοποιήσω τις ικανότητές μου.
Το 2012 δημιούργησα τη φωτογραφική ομάδα «Φίλοι της φωτογραφίας Μεσσηνίας». Μέσα στις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, είναι και η μουσική, καθώς μαθήτευσα δίπλα στο γνωστό μουσικοσυνθέτη και δάσκαλο Τάκη Λουκαρέα απ’ το 2004.
Η εθελοντική μου παρουσία, ξεκινά περίπου το 2003 από το πάλαι ποτέ ΚΕ.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. (νυν ΚΕΦΙΑΠ), προχωράει το 2006 στους Σαμαρείτες του ΕΕΣ (έμεινα 2 χρόνια), στα Special Olympics της Αθήνας (2011) και στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας από το 2009 που δημιουργήθηκε και συνεχίζω μέχρι σήμερα να προσφέρω εκεί εθελοντικά σε διάφορους τομείς. Επίσης, ως φωτογράφος καλύπτω εθελοντικά διάφορες εκδηλώσεις, διοργανώσεις και γεγονότα πάνω στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εκκλησία κλπ.
Μιλάω πολύ καλά αγγλικά, έχω βασικές γνώσεις σε γαλλικά, ισπανικά, ολλανδικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ρωσικά, κροατικά, νορβηγικά, αραβικά, ρουμανικά, βουλγαρικά, γερμανικά και σερβικά, ενώ εκπαιδεύομαι στα πολωνικά, τουρκικά και αρμενικά κι αυτό λόγω της αγάπης μου στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Έχω παρακολουθήσει και παρακολουθώ διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια, διευρύνοντας τις γνώσεις μου.