Πολιανή, Άγριλος,Βελανιδιά, Πήδημα. Ένα μικρό μόνο μέρος των χωριών αρμοδιότητας του δήμου μας που στρέφουν το βλέμμα προς τις δημοτικές αρχές και τους υποψηφίους συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Που δοκιμάζονται χρόνια τώρα από την εγκατάλειψη και την ανυπαρξία νεολαίας, τις ελλιπείς υποδομές που σχετίζονται με την επισκευή του οδικού δικτύου, το αποχετευτικό δίκτυο, τα αντιπλημμυρικά μέτρα, την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και του δικτύου άρδευσης και ποτίσματος για τις καλλιέργειες, την έλλειψη πεζοδρομίων για την ασφαλή διακίνηση των πεζών.

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» επισκεφθήκαμε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου τα πιο πάνω χωριά, με σκοπό να συζητήσουμε τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Στο χωριό Πολιανή εντοπίσθηκαν τα εξής: Άθλιες οδικές υποδομές, καταπτώσεις βράχων στο οδόστρωμα, μπάζα και πέτρες στη λιμνοδεξαμενή. Οι κάτοικοι μας μίλησαν για το ερειπωμένο σπίτι του Παπαφλέσσα το οποίο θα πρέπει να επισκευαστεί και να γίνει ένα μουσείο της ελληνικής επανάστασης, πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή.
Στον Άγριλο και στη Βελανιδιά τα προβλήματα εντοπίζονται στην εγκατάλειψή τους από τους νέους και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και απασχόλησης με τη γη. Οι λιγοστοί κάτοικοι εθελοντικά ανέλαβαν την συντήρηση του δημοτικού σχολείου ώστε να μπορεί να γίνει λειτουργικό για κάθε χρήση ενώ παράλληλα και η καθημερινότητα δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα.
Στο Πήδημα καταγράψαμε: την ανάγκη κατασκευής πεζοδρομίων και σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο ολοκληρωμένα και συνολικά για όλα τα γύρω χωριά και όχι τμηματικά ώστε αυτά να συνδεθούν με τον κεντρικό αγωγό για τον βιολογικό της πόλης μας.

Συζητήσαμε επίσης ότι οι πηγές του Πηδήματος πρέπει να προστατευθούν και να αξιοποιηθεί η γύρω περιοχή έτσι ώστε να αποτελέσει ένα ανοικτό πάρκο αναψυχής για τον κόσμο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των πηγών Πηδήματος, όπως είπαν οι κάτοικοι είναι επιβεβλημένη, αφού σήμερα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες και μπορεί να ενισχυθεί τουριστικά η περιοχή και να προβληθεί το υδάτινο περιβάλλον της.

Κομμάτι του ποταμού Άρι πρέπει επίσης να καθαριστεί για να μην γίνονται πλημμύρες.

Στη συζήτηση- περιοδεία μας, παρόντα ήταν και μέλη των τοπικών κοινοτήτων καθώς και ο κ. Κανελλόπουλος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της Πολιανής αλλά και πολλά μέλη, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας.