Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η επίσκεψη στην κοινότητα Βέργας του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη.

Αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα και θέματα της περιοχής του τόπου, παρουσία πολλών αυτοδιοικητικών παραγόντων της τοπικής κοινότητας και του πολιτιστικού συλλόγου Βέργας αλλά και πολλών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Μάκαρης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να προχωρήσει το σχέδιο πόλης για την περιοχή που αποτελεί και την προϋπόθεση για περαιτέρω ανάπτυξή της. Αναφέρθηκε επίσης στην ανισοκατανομή των διαθέσιμων για έργα πόρων στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καλαμάτας και των τοπικών διαμερισμάτων του, που επηρεάζει άμεσα και την περιοχή της Βέργας. Τόνισε επίσης τις μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, αξιοποιώντας εκτός των άλλων και τα μονοπάτια και καλντερίμια της Βέργας, και πολιτιστικής της προβολής μέσω των διοργανώσεων του δραστήριου πολιτιστικού της Συλλόγου.

Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους κατοίκους.