Σε πεζοπορία απόστασης μικρότερης των τριών χιλιομέτρων, επάνω σε παλιά λιθόστρωτα μονοπάτια, τα οποία αποτελούσαν τον παλιό δρόμο σύνδεσης του Ελαιοχωρίου με την Καλαμάτα, προσκαλεί τον κόσμο για το Σάββατο το απόγευμα η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”.

Σκοπός είναι η ανάδειξη της ύπαρξης των μονοπατιών αυτών, η προστασία τους και η αξιοποίησή τους για την προσέλκυση πεζοπορικού τουρισμού στην Καλαμάτα.
Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μανώλης Μάκαρης και ο καταγώμενος από το Ελαιοχώρι Νίκος Γκούζος, η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 7:30 αύριο (7 Ιούλη) το απόγευμα, από την εκκλησία της Παναγίτσας, που βρίσκεται πριν από το Ελαιοχώρι. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία του χωριού για το πως μπορεί να γίνει η ανάδειξη και προστασία αυτών των μονοπατιών αλλά και για διάφορα άλλα θέματα.
Όπως σημείωσε ο Νίκος Γκούζος, τα παλιά λιθόστρωτα μονοπάτια διασώζονται, εκτός από τα σημεία στα οποία τα έχει κόψει ο δρόμος.
Στη συνέντευξη Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι το δίκτυο των μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ήπια τουριστική ανάπτυξη, γιατί τέτοιες παλιές διαδρομές μέσα στη φύση προσελκύουν πολλούς τουρίστες σε εξορμήσεις Σαββατοκύριακου, τονώνοντας την τοπική οικονομία και μάλιστα την οικονομία και των χωριών.