Πραγματοποιήθηκε χθες η καθιερωμένη συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας (ΣΤΟ). Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, πρώτος εισηγητής της σύσκεψης, αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στην πόλη και στην συνέχεια αποχώρησε.


Κατά την εισήγηση του Μανώλη Μάκαρη ετέθησαν τα ακόλουθα θέματα: Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Καλαμάτας είναι για μια ακόμη χρονιά ελλιπέστατη ειδικά στις περιοχές που επλήγησαν στις φονικές πλημμύρες του 2016:
1. Στο Φραγκοπήγαδο το ρέμα παραμένει ακαθάριστο με ανάπτυξη μεγάλη ποσότητας φυτικής βλάστησης, που εμποδίζει τη φυσική ροή. Στις οδούς Γλαύκου και Μπακογιάννη δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και κανένα τεχνικό έργο δεν έχει προγραμματιστεί
2. Ίδια εικόνα και στη Βαγγέλη Δράκου, όπου κανένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί
3. Η κοίτη του Καραμπογιά δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να απειλείται η περιοχή της οδού Μπουλούκου
4. Στη Θουρία η αντιπλημμυρική προστασία έχει μείνει ανολοκλήρωτη και είναι ακόμα τα έργα υπό εκτέλεση
5. Στο Πήδημα, σύμφωνα με καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηδήματος, όλα τα ρέματα είναι ακαθάριστα.
Επίσης, ο Μανώλης Μάκαρης έθεσε το θέμα της περίφραξης και του κλειδώματος του Πάρκου Σιδηροδρόμων που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή παράνομα, αφού δεν έχει την έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ούτε και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, η οποία και έχει θέσει το συγκεκριμένο πάρκο ως χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού και θα πρέπει να μένει ανοιχτό όλο το 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη άποψη της Πυροσβεστικής.