Θετικά αποτιμούν ο Μανώλης Μάκαρης και οι συνεργάτες του τη χθεσινή συνέλευση της δημοτικής κίνησης, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας “REX”. Ο Μανώλης Μάκαρης έκανε κάλεσμα για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής συμμαχίας που θα κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στην Καλαμάτα το Μάη του 2019.


Όπως σημειώνει η δημοτική κίνηση, “μηνύματα ενότητας και περαιτέρω ανοίγματος στην κοινωνία, συνέχισης της παράταξης που δημιουργήθηκε το 2014 και του αξιόλογου έργου της αναδείχτηκαν χτες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Rex κατά τη Γενική Συνέλευση του «Ανοιχτού Δήμου» την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από αυτοδιοικητικούς του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Μεσσήνης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης Σταύρος Αργυρόπουλος.
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους αυτοδιοικητικούς των γειτονικών πόλεων οι οποίοι αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για το έργο της δημοτικής παράταξης.
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης, Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό της δράσης του «Ανοιχτού Δήμου» και απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα στους πολίτες και τους αυτοδιοικητικούς.
«Μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει, αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί συνεχώς, αντί να πολιτεύεται με “παλαιοκομματικές μεθόδους”, και να προσκαλεί τη νεολαία στα κοινά», είπε ο επικεφαλής της παράταξης.
Στη συνέχεια ανάδειξε τους άξονες δραστηριοποίησης της παράταξης και τους στόχους της: «Έννοιες όπως το περιβάλλον, η οικολογία, η βιώσιμη κινητικότητα, η συμμετοχικότητα, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η αλληλεγγύη και άλλες πολλές έννοιες, δεν είναι κούφια λόγια για εμάς, αλλά οι στόχοι μας και οι λύσεις για μια καλύτερη τοπική κοινωνία από το Μάιο του 2019 και μετά».
Και έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα ενότητας νέων και παλιών αυτοδιοικητικών, με στόχο μια νικηφόρα πορεία της παράταξης προς όφελος όλης της τοπικής κοινωνίας.
Είπε συγκεκριμένα ο Μανώλης Μάκαρης: «Κάνω ενωτικό κάλεσμα να διευρύνουμε την παράταξή μας, που μαζί φτιάξαμε το 2014 , λίγους μήνες προ των εκλογών, και την οποία παράταξη καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανή στη συνείδηση των πολιτών με συγκροτημένη, σοβαρή και με ουσιαστικές προτάσεις αντιπολίτευση.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία μια μεγάλη δυναμική κοινωνική συμμαχία. Μια συμμαχία που θα ωθήσει και θα απελευθερώσει τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου.
Απαιτείται καινούριο σχέδιο, ξεκάθαρες και σαφείς πολιτικές, που έχουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο, τον σεβασμό στον πολίτη, την ισοτιμία, την ποιότητα ζωής, τη συμμετοχικότητα, τη διαφάνεια, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά και το περιβάλλον».
Ακολούθως πήραν το λόγο νέα και παλαιά μέλη της παράταξης και αναφέρθηκαν στο μέχρι τώρα παραχθέν έργο και τις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης της παράταξης με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.
Η γενική συνέλευση προχώρησε στην εκλογή πολυμελούς οργάνου με σκοπό τον συντονισμό των πρωτοβουλιών για την επικαιροποίηση του προγράμματος, την χάραξη της εκλογικής στρατηγικής, την διεύρυνση της παράταξης και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
Η παράταξη στο μεγάλο μέρος της ήταν εκεί. Συγκεκριμένα η πλειονότητα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του 2014 αλλά και η πλειονότητα των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων και πλήθος νέων μελών συμμετείχαν ενεργά στην Ανοιχτή Συνέλευση. Έτσι αποδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο ότι οι ανοιχτές δημόσιες δημοκρατικές διαδικασίες αποτελούν κύριο συστατικό στοιχείο της παράταξής μας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Η συνέλευση αποτίμησε θετικά το ως τώρα έργο του Ανοιχτού Δήμου και αποφάσισε να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014, στη βάση των ίδιων αρχών, της συλλογικότητας, της αυτονομίας, της συμμετοχής και της διαφάνειας.
Επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω άνοιγμα στη κοινωνία, δίπλα στο πολίτη εκεί που ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του, στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, στις συνοικίες τα χωριά, καθώς και για επανιεράρχηση προτεραιοτήτων στα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης, των υποδομών, της πολιτικής προστασίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, εν όψει των νέων συνθηκών.