Αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές με την παράταξη του Ανοιχτού Δήμου – Ενεργοί Πολίτες, παρ’ όλο που ήμουν και είμαι πάντα ανένταχτος πολιτικά.

Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων πέρα από πολιτικές ταμπέλες και συμφέροντα. Ο δήμος οφείλει να δρα πάντα ανεξάρτητα από χρώματα και με την πρόθεση να είναι κοντά σε όλους τους πολίτες.
Θεωρώ πολύ σημαντικό το να μην χαθεί μια τετραετία και βυθιστεί η πόλη ξανά σε λάθη του παρελθόντος, αλλά να αλλάξει επιτέλους σελίδα και να προχωρήσει μπροστά, βάσει της δυναμικής της, μέσα από τους ανθρώπους που έχουν το όραμα και τις καινοτόμες ιδέες να το πετύχουν.
Έχοντας ήδη οργανώσει πολιτιστικές δράσεις κατά το παρελθόν στην πόλη μας γνωρίζω πολύ καλά τα οργανωτικά προβλήματα και τις κωλυσιεργίες που υπάρχουν και δεν θέλω κανένας νέος άνθρωπος με υλοποιήσιμες ιδέες να βρίσκει μπροστά του προβλήματα και ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθειά του να προσφέρει πολιτιστικά.
Με στενοχωρεί οι υπάρχουσες πολιτιστικές ομάδες και οι σημαντικές διοργανώσεις της πόλης να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κάθε χρόνο και να τίθεται θέμα επιβίωσής τους.
Όταν όλοι οι πολίτες είναι ενεργοί και όλα τα προβλήματα και οι προτάσεις ακούγονται, μπορούμε να συμπορευόμαστε και να συνδιαμορφώνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή δυναμική την πόλη που θέλουμε, την πόλη που πάντα ονειρευόμαστε.


O Γιώργος Λουριδάς είναι σκηνοθέτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον "Ανοιχτό Δήμο"