Της Λορεντάνα Πρίπον*


Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου με τον Μανώλη Μάκαρη και την παράταξη "Ανοιχτός δήμος - Ενεργοί πολίτες", αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να πω και εγώ δυο λόγια.

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μανώλη Μάκαρη, έναν εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα, που μου έκανε την τιμή και με παρότρυνε να θέσω υποψηφιότητα, προσπερνώντας την καταγωγή μου (από τη Ρουμανία) και αποδεικνύοντας πως ο συνδυασμός δεν ονομάζεται άδικα "Ανοιχτός δήμος".
Με εθελοντισμό στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας τα τελευταία 6 χρόνια, και με ενεργή συμμετοχή σε άλλες δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, θέλω να τονίσω την σημασία της δράσης των πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση, και των πράξεων που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών, χωρίς υλική ανταμοιβή. Μοναδικός στόχος του εθελοντισμού, είναι η συμμετοχή.
Είναι μεγάλη χαρά να διαπιστώνω ότι οι συνυποψήφιοι μου προέρχονται από όλες τις επαγγελματικές τάξεις, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε ως στόχο την εξέλιξη από όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς κίνητρο για προσωπικό οφελος.
Συνοψίζοντας, θα ήθελα να κλείσω με μια υπόσχεση.
Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω για έναν δήμο ανοιχτό, με πολίτες ενεργούς!


*Η Λορεντάνα Πρίπον είναι διερμηνέας, νοσηλεύτρια εθελοτρια, μέλος του ΔΣ Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας με τον Ανοιχτό Δήμο