Του Νίκου Καραγιάννη*

Προέρχομαι από τους κόλπους των Ελλήνων Ρομά. Εμείς οι Έλληνες Ρομά και συγκεκριμένα η νέα γενιά προσπαθούμε να ενταχθούμε ισότιμα και να προσφέρουμε στη ελληνική κοινωνία.

Πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο γιατί μας ενδιαφέρει να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Δεν ίσχυει ότι εμείς δεν θέλουμε να μορφωθούν τα παιδιά μας.
Όπως όμως ολοι οι κάτοικοι του δήμου Καλαμάτας έχουμε κι εμείς τα δικά μας προβλήματα. Ζούμε σε άθλιες συνθήκες. Και για όλα αυτά δεν ευθυνόμαστε εμείς.
Αυτές τις μέρες με τις βροχές τα προβλήματα μας ξαναβγήκαν στην επιφάνεια. Δρόμοι που δεν μπορεί κανείς να τους περάσει. Έργα που περιμένουμε 7 χρόνια να γίνουν. Το νερό να μπαίνει στα σπίτια μας ενώ το ρέμα είναι μακριά.Αν αρρωστήσει κάποιος δεν μπορούμε να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο, ενώ έχουμε τρομερό πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Εμείς θέλουμε να συνδεθούμε κανονικά στο δίκτυο και να πληρώνουμε ότι μας αναλογεί.
Θέλουμε να πληρώνουμε τους φόρους μας, όπως ολοι οι Έλληνες πολίτες.
Θέλουμε να μην είμαστε στο περιθώριο.
Να έχουμε κι εμείς λόγο.
Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να σκύψει στα προβλήματα μας.
Γιατί θέλουμε πολύ να είμαστε μέρος της κοινωνίας.
Όλοι μιλάνε για τη παραβατικότητα των Ρομά. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει παραβατικότητα σε Ρομά υπάρχει όπως υπάρχει και σε Έλληνες, σε Ρουμάνους, Αλβανούς κι άλλους.
Με την είσοδο μου στο δήμο αυτό το πρόβλημα θα προσπαθήσω , με τις δυνάμεις που έχω, να το περιορίσω.
Ακόμα, σκοπός μου είναι να αξιοποιηθούν σωστά τα προγράμματα της πολιτείας που αφορούν σε αυτούς τους ανθρώπους.
Ώστε να μορφωθουν, όπως μπορεί για παράδειγμα να γίνει με τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.
Αυτός είναι ο λόγος που κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με το συνδυασμό του γιατρού Μανώλη μακαρη Ανοικτος δημος - ενεργοί πολίτες.

*Ο Νίκος Καραγιάννης είναι πρόεδρος ελληνικής άνοιξης Ρομά Πελοποννήσου, εθελοντής στην πολιτιστική πρωτεύουσα Κ21 και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με τον Ανοιχτό Δήμο