Του Νίκου Χριστόπουλου*


Η απόφαση της δημοτικής αρχής, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κ. Ε. ΦΑΡΙΣ, να ορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Χορού, τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, έρχεται σε αντίθεση με όσα ο Δήμαρχος κ. Νίκας έχει δηλώσει το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στο δημοτικό συμβούλιο είχε αναφέρει πως με το νέο έτος (2019) δεν πρόκειται να έρθει προς ψήφιση μείζον θέμα του Δήμου, λόγω προσεχών εκλογών. Επίσης, προσφάτως υποστήριξε ότι για το σοβαρό ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων, η απόφαση πρέπει να ληφθεί από την επερχόμενη Περιφερειακή αρχή.

Προφανώς και η απερχόμενη Δημοτική αρχή θεωρεί το Μέγαρο Χορού ήσσονος σημασίας, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολιτιστική δομή που ανάλογή της δεν πρόκειται να υπάρξει για τα επόμενα πενήντα χρόνια, τουλάχιστον.

Συνεπώς, η πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Μέγαρο Χορού, χωρίς στόχους και συγκεκριμένο αντικείμενο ενασχόλησης, πρωτίστως επιβαρύνει άσκοπα τον δημοτικό προϋπολογισμό. Κυρίως, στερεί την ευκαιρία ουσιαστικής διαβούλευσης για τον κατάλληλο σχεδιασμό, που θα καταστήσει το Μέγαρο Χορού το σημαντικότερο πολιτιστικό κέντρο όλης της Πελοποννήσου.

*O Νίκος Χριστόπουλος είναι Τοπικός Σύμβουλος, Αν. Μέλος ΦΑΡΙΣ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας  με τον "Ανοιχτό Δήμο"